Rocky Christmas Road med mustig madeira
Publicerat:
2016-12-13Tillagningstid:
Ett smakrikt chokladkonstverk fullpackat med smaker som man också kan hitta i en välgjord madeira – torkade fikon, dadlar, nötter, tranbär, kola och rostade frön. En perfekt smakgåva.
Ingredienser
8 - 10portioner
- 1kgmörk choklad
- 1dlgrovhackade fikon
- ½dlgrovhackade torkade dadlar
- 1dlgrovhackade pekannötter
- 15mjuka kolakarameller, t ex med lakritssmak
- 2dlblandade rostade saltade frön, t ex solrosfrön, pumpa- och pinjekärnor
- 1dltorkade tranbär
Så lagar du
1. Hacka chokladen, lägg den i en plastbunke och smält den försiktigt i mikron eller vattenbad.
2. Blanda ner alla ingredienser (fikon, dadlar, tranbär, pekannötter och 1 dl av fröblandningen) i den smälta chokladen och häll allt i formar klädda med bakplåtspapper.
3. Strö rostade frön och lite flingsalt på toppen och ställ formarna kallt ett par timmar tills chokladen stelnat.
4. Skär upp i önskade former och packa in i presentförpackning (eller ät själv).
Dryckestips
En söt madeira
Alkoholfritt
Tranbärs- eller blåbärslemonad