Rocky Christmas Road med mustig madeira

Rocky Christmas Road med mustig madeira

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett smakrikt chokladkonstverk fullpackat med smaker som man också kan hitta i en välgjord madeira – torkade fikon, dadlar, nötter, tranbär, kola och rostade frön. En perfekt smakgåva.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 1kg
    mörk choklad
  • 1dl
    grovhackade fikon
  • ½dl
    grovhackade torkade dadlar
  • 1dl
    grovhackade pekannötter
  • 15
    mjuka kolakarameller, t ex med lakritssmak
  • 2dl
    blandade rostade saltade frön, t ex solrosfrön, pumpa- och pinjekärnor
  • 1dl
    torkade tranbär

Så lagar du

1. Hacka chokladen, lägg den i en plastbunke och smält den försiktigt i mikron eller vattenbad.

2. Blanda ner alla ingredienser (fikon, dadlar, tranbär, pekannötter och 1 dl av fröblandningen) i den smälta chokladen och häll allt i formar klädda med bakplåtspapper.

3. Strö rostade frön och lite flingsalt på toppen och ställ formarna kallt ett par timmar tills chokladen stelnat.

4. Skär upp i önskade former och packa in i presentförpackning (eller ät själv).

Dryckestips

En söt madeira

Alkoholfritt
Tranbärs- eller blåbärslemonad

Dela det här receptet med dina vänner!