Rocky road brownies

Rocky road brownies.

Ingredienser

15portioner

Brownie

  • 175g
    smör
  • 2dl
    strösocker
  • 1,25dl
    vetemjöl
  • 1,5dl
    kakao
  • 1nypa(or)
    salt
  • 1tsk
    vaniljpulver
  • 2st
    ägg

Fudgeglasyr

  • 1,5dl
    vispgrädde
  • 1dl
    ljus sirap
  • 1,5dl
    strösocker
  • 200g
    mörk choklad, hackad
  • 25g
    smör
  • 0,5tsk
    vaniljpulver
  • 1nypa(or)
    salt

Rocky road topping

  • 1dl
    salta jordnötter
  • 1dl
    minimarschmallows
  • 1dl
    dajmkulor eller chokladöverdragna kolagodisar i bitar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, låt svalna något. Tillsätt socker och rör om.

2. Blanda resterande torra ingredienser, sikta ner i smeten. Tillsätt äggen ett och ett och rör till en slät smet.

3. Häll i bakpappersklädd form cirka 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen 15 minuter eller tills kakan fortfarande är lite lös i mitten. Gör glasyr under tiden.

Glasyr

1. Koka upp grädde, sirap och socker, koka 15 minuter under omkörning. Dra från plattan och låt svalna ett par minuter.

2. Lägg chokladen i en skål. Häll den något avsvalnade gräddblandningen över chokladen. Tillsätt smör, vanilj och salt, rör försiktigt till en slät kräm.

3. Låt svalna tills den börjar tjockna, bred glasyren över den avsvalnade kakan, spara lite. Strö över topping och ringla resten av glasyren ovanpå. Ställ svalt, skär i önskad storlek.

4. Servera din brownie som den är eller med rårörda bär, glass eller lättvispad grädde.

Tips

Kakan går jättebra att frysa.

Dela det här receptet med dina vänner!