Röd currygryta med kokosmjölk
Ingredienser
4portioner
- 3-4stkryddiga, råa korvar ca 400 g
- 1stgul lök
- 1 kgblandade grönsaker, i bitar tex squash, broccoli, sockerärtor, morötter
- 1-2mskröd currypasta, färdig på burk
- 1burk(ar)kokosmjölk, 400 g
- 1dlrostade cashewnötter
- 1stlitet knippe koriander
- Matolja, soja
Till servering:
- ris eller nudlar
Så lagar du
1. Hetta upp stekhällen, snitta korvskinnet och nyp små tussar av köttet.
2. Woka dessa med lök, grönsaker och currypasta, häll på kokosmjölk. Om du använder grönsaker med längre tillagningstid så skär dem i mindre bitar så de blir klara samtidigt.
3. Blanda allt, koka några minuter och smaka av med mer currypasta och soja, toppa med nötter och koriander.