Röd linssoppa med chili och ingefära

Röd linssoppa med chili och ingefära

Publicerat:

Tillagningstid:

Citron, chili och ingefära ger en härlig kick och fin smakbrytning till de mättande linserna. Receptet är en bra grund för eget experimenterande, prova t ex att tillsätta kokosmjölk eller en skvätt grädde.

Ingredienser

4portioner

  • 1liter
    vatten
  • 1st
    gul lök, hackad
  • 2st
    vitlöksklyftor, hackade
  • 4-5 cm färsk ingefära, skalad och skivad
  • ½st
    röd chilifrukt, urkärnad och hackad
  • 3dl
    röda linser, sköljda i kallt vatten
  • 1st
    buljongtärning (höns eller grönsaks)
  • 1burk(ar)
    hela tomater
  • 1dl
    rostade och saltade cashewnötter
  • ½st
    citron
  • olja till stekning

Så lagar du

1. Koka upp vatten i vattenkokaren. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili tills det mjuknar utan att få färg.

2. Tillsätt linser, buljong, tomater och vatten. Koka 15 minuter, tillsätt nötter (vafritt) och mixa med stavmixer. Smaka av med citron.

Tips! Servera med små skålar av olika tillbehör, till exempel crème fraiche, fetaost, skinka, korv, wokad salladskål eller grillade grönsaker.

Dela det här receptet med dina vänner!