Maximillians röda pizza

En träbricka med en pizza med kikärter, pumpa, spenat och sesamfrön.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här pizzan har ingen ost utan får smak av yoghurt och pumpa. Spännande smak och imponerande bjudmat.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    pizzadegar

Tomatsås

  • ½
    gul lök
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1burk(ar)
    tomater, skalade
  • 1tsk
    havssalt

Yoghurtkräm

  • 2dl
    yoghurt på havre eller soja
  • 1msk
    tahini, ljus
  • 2msk
    b-jästflingor

Topping

  • 1bit(ar)
    pumpa
  • 1tsk
    vinäger
  • ½tsk
    havssalt
  • ½
    rödlök
  • 1burk(ar)
    kikärtor
  • 1ask(ar)
    spenat
  • 1
    vitlök, hel, skalad
  • 1msk
    olivolja
  • ¼tsk
    havssalt

Så lagar du

Tomatsås

1. Hacka lök och vitlök. Lägg i kastrull med skalade tomater.

2. Koka i 30 minuter. Stavmixa slät. Salta.

Yoghurtkräm

Vispa ihop alla ingredienser i en bunke.

Topping

1. Börja med att förbereda pumpan. Sätt ugnen på 230 grader. Skala bort skalet och skär pumpan i mindre bitar. Rosta i ugn i 20 minuter tills gyllenbrun. Mosa lätt med gaffel och blanda med vinäger och en ½ tsk havssalt.

2. Skala och skiva löken tunt på en mandolin eller för hand med kniv.

3. Finhacka vitlöken och vänd med spenat, olivolja och ¼ tsk havssalt.

4. Sila av kikärtorna och skölj noga. Skaka av vattnet. Lägg på skärbräda och hacka kikärtorna i mindre bitar med kniv.

Pizza

1. Sätt ugnen på högsta grader utan fläkt.

2. Knåda ut 2 pizzadegar med mjöl på. Bred ut 2 msk tomatsås på varje botten. Klicka ut yoghurtkrämen. Sprid ut pumpan, rödlöken, kikärtorna jämnt över bägge pizzorna.

3. Baka pizzorna en i taget, högst upp i ugnen i 8-12 minuter beroende på hur din ugn fungerar. Titta till då och då efter att 8 minuter passerat. Det ska vara brunt under pizzan så lyft med en stekspade och kika in under degen.

4. Ta ut pizzan och täck den med spenaten. Ät direkt medan den andra pizzan är i ugnen.

Dela det här receptet med dina vänner!