Rödbeta och getmjölk
Publicerat:
2017-02-23Tillagningstid:
Ta vara på det som växer vilt i naturen och använd det på ett finurligt sätt, t ex blommor eller bär. Filip bjuder på en snabblagad, somrig rätt som passar som förrätt eller mellanmål.
Ingredienser
4portioner
- 2rödbetor
- 2gulbetor
- 1mskfläderbär, inlagda
- 1knippa(or)mangoldblad
- 1dlgetmjölkskvarg
- 1rågknäckebröd
- 2mskkallpressad rybsolja
- 4blåklintar
- salt
Så lagar du
1. Tvätta betorna och skiva dem tunt med mandolin, smaksätt med olja och salt.
2. Tvätta och smaksätt mangolden med olja och salt.
3. Anrätta turvis betor och mangold.
4. Toppa med klickar av kvarg, smulor av knäckebröd och blåklintsblommor.
Tips
Receptet är riktgivande. Byt fritt ut ingredienser om du så önskar.