Rödbetsbollar

Tid:

Rödbetsbollar.

Tid:

De här läckra bollarna av rödbetor går att göra både som bollar och biffar. Variera med kryddor för att få olika smak på bollarna från gång till gång. Korrigera konsistensen med mer eller mindre mjöl beroende på rödbetornas saftighet. De är godast nylagade men går bra att göra dagen innan och värma upp.

Ingredienser

4 portioner

  • 2 st
    rödbetor
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 3 cm
    färsk ingefära
  • 1/2 st
    ekologisk citron (pressad samt det gula av skalet rivet)
  • 1 burk(ar)
    kikärtor, sköljda
  • 1 msk
    tahini (sesampasta)
  • 1/2 dl
    bladpersilja, hackad
  • 1 dl
    fullkornsmjöl av dinkel
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    sambal oelek
  • 1 dl
    sesamfrö
  • efter smak
    olja

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg