Rödbetsbollar
Publicerat:
2015-12-09Tillagningstid:
De här läckra bollarna av rödbetor går att göra både som bollar och biffar. Variera med kryddor för att få olika smak på bollarna från gång till gång. Korrigera konsistensen med mer eller mindre mjöl beroende på rödbetornas saftighet. De är godast nylagade men går bra att göra dagen innan och värma upp.
Ingredienser
4portioner
- 2strödbetor
- 2stvitlöksklyftor
- 3cmfärsk ingefära
- ½stekologisk citron (pressad samt det gula av skalet rivet)
- 1burk(ar)kikärtor, sköljda
- 1msktahini (sesampasta)
- ½dlbladpersilja, hackad
- 1dlfullkornsmjöl av dinkel
- 1tsksalt
- 1tsksambal oelek
- 1dlsesamfrö
- efter smakolja
Så lagar du
1. Skala och finriv rödbetor, vitlök och ingefära.
2. Riv det gula av skalet från citronen i en skål.
3. Mixa kikärtor, tahini, persilja och saften av halva citronen. Blanda samtliga ingredienser.
4. Stek en provbulle, smaka av och korrigera med kryddor och mer mjöl om smeten flyter ut.
5. Forma till bollar och rulla i sesamfrön. Hetta upp en stekpanna, häll i olja och bryn bullarna tills de är gyllene.