Rödbetsbollar

Rödbetsbollar.

Publicerat:

Tillagningstid:

De här läckra bollarna av rödbetor går att göra både som bollar och biffar. Variera med kryddor för att få olika smak på bollarna från gång till gång. Korrigera konsistensen med mer eller mindre mjöl beroende på rödbetornas saftighet. De är godast nylagade men går bra att göra dagen innan och värma upp.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    rödbetor
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 3cm
    färsk ingefära
  • ½st
    ekologisk citron (pressad samt det gula av skalet rivet)
  • 1burk(ar)
    kikärtor, sköljda
  • 1msk
    tahini (sesampasta)
  • ½dl
    bladpersilja, hackad
  • 1dl
    fullkornsmjöl av dinkel
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    sambal oelek
  • 1dl
    sesamfrö
  • efter smak
    olja

Så lagar du

1. Skala och finriv rödbetor, vitlök och ingefära.

2. Riv det gula av skalet från citronen i en skål.

3. Mixa kikärtor, tahini, persilja och saften av halva citronen. Blanda samtliga ingredienser.

4. Stek en provbulle, smaka av och korrigera med kryddor och mer mjöl om smeten flyter ut.

5. Forma till bollar och rulla i sesamfrön. Hetta upp en stekpanna, häll i olja och bryn bullarna tills de är gyllene.

Dela det här receptet med dina vänner!