Rödbetshummus

En skål med rödbetshummus, med sallad och brysselkål i bakgrunden.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det här är en god röra som passar till mycket på julbordet. Den är också god på knäckebröd eller som dipp till råa grönsaker. Den är helt vegansk och innehåller varken gluten eller laktos.

Ingredienser

8portioner

  • 2burk(ar)
    kokta kikärter à ca 400 g
  • 500g
    rödbetor, kokta och skalade
  • 2msk
    tahini
  • 1klyfta(or)
    vitlök, pressad
  • 2msk
    pressad citron
  • 1tsk
    mald spiskummin
  • 1tsk
    salt

Så lagar du

1. Spola av kikärterna med kallt vatten i ett durkslag. Låt rinna av.

2. Skär rödbetorna i bitar. 

3. Mixa kikärter och rödbetor med tahini. Tillsätt pressad vitlök och pressad citronsaft. Smaka av med spiskummin och salt och om det behövs mer citronsaft.

Dela det här receptet med dina vänner!