Rödbetshummus med kummin och rökt chili

Rödbetshummus med kummin och rökt chili.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ilsket rödbetsröd är vår hummus med sting av vitlök och chili och en bärig ton av svarta vinbär. Den är ett gott tillbehör till kött, grönsaksrätter och korv eller på mackan och som spread på fröknäcke.

Ingredienser

8portioner

  • 1burk(ar)
    kikärtor
  • 250g
    kokta och skalade rödbetor
  • ½dl
    svarta vinbär, färska eller frysta
  • 1msk
    tahini (sesampasta)
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • ½dl
    olivolja
  • 1kruk(or)
    mynta
  • 1tsk
    kummin, mortlad
  • 1tsk
    chipotle
  • salt och peppar
  • ½
    citron, saften
  • svarta sesamfrön till garnering
  • chili flakes till garnering

Så lagar du

1. Mixa ihop kikärter, olja, tahini, vitlök, mynta, kummin, chipotle, citronsaft, kokta rödbetor, svarta vinbär, salt och peppar till önskad konsistens.

2. Lägg upp i en skål och garnera med svarta sesamfrön och chiliflakes.

Dela det här receptet med dina vänner!