Rödbetskaka

Tillagningstid:

Rödbetskaka på rester.

Publicerat:

Tillagningstid:

Testa Linn Utbults restfestkaka som passar perfekt till skåp- eller skafferirens.

Ingredienser

10 portioner

Kakan

  • 2 dl
    rapsolja,  200g (matolja funkar fint) 
  • 4
    ägg, ca 165 g 
  • 2
    medelstora rivna rödbetor ca 250 g
  • 2
    medelstora rivna morötter ca 150 g
  • 5 dl
    vetemjöl, 300 g 
  • dl
    strösocker eller 50/50 brun farin/strösocker, ca 310g 
  • ½ tsk
    salt
  • 1 tsk
    bikarbonat
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 2 msk
    kanel
  • 1 tsk
    malen ingefära
  • 2 tsk
    vaniljsocker
  • 1 dl
    blandade nötter eller frön, hackade
  • 1 dl
    kokosflingor
  • dl
    avrunnen, krossad ananas
  • 1
    citron, zesten

Frosting

  • 200 g
    rumsvarmt smör 
  • 400 g
    naturell färskost
  • 2 dl
    florsocker
  • 2 tsk
    vaniljsocker
  • vaniljsocker 
  • citronjuice till smaksättning
  • en skvätt rödbetsjuice

Fyllning

  • 1 burk(ar)
    färdig dulche leche, ca 400g
  • 1 dl
    frysta hallon
  • 1 msk
    citronjuice
  • 1 tsk
    socker

Garnering

  • tunna skivor av polkabeta & gulbeta
  • pumpakärnor

Så lagar du