Rödbetskaka med sötad getost och pistage

Tid:

Rödbetskaka med sötad getost och pistasch.

Tid:

En skojig tolkning på den amerikanska morotskakan, rödbetskaka med kanel får en karaktär av kryddkaka och vi gör den också lite lättare genom att använda en neutral olja istället för smör. De underbara inkokta gulbetorna kan man bara inte få för mycket av!

Ingredienser

10 portioner

Rödbetskaka

  • 250 g
    rödbetor, färska
  • 2
    ägg
  • 3 dl
    strösocker
  • dl
    solrosolja
  • 3 dl
    vetemjöl
  • 1 tsk
    vaniljsocker
  • 2 tsk
    bakpulver
  • 1 msk
    kanel, malen

Ostcrème

  • 6 msk
    färskost
  • 2 msk
    getost
  • 3 msk
    florsocker
  • 3 msk
    vispgrädde

Pistagekrokant

  • ½ dl
    strösocker
  • 3 msk
    pistagenötter

Honungskokta gulbetor

  • 2
    gulbetor eller polkabetor
  • 1 dl
    honung
  • 1
    citron

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg