Rödbetskex med basilikakräm

Rödbetor.

Publicerat:

Rawfood är ekologisk mat från växtriket som inte hettas upp över 42 grader. Istället för att koka, ugnsbaka eller steka maten så mixas, marineras, blötläggs och torkas den på låg temperatur. Det här receptet funkar såväl som tilltugg som en del av en förrätt.

Ingredienser

Rödbetskex

  • 3 dl
    linfrö
  • 6 dl
    vatten
  • 4 msk
    rödbetspulver
  • 2 msk
    tamari (japansk soja)
  • 2 tsk
    fänkålsfrö
  • 2 tsk
    kummin
  • 2 st
    stjälkar salladslök, hackade
  • 2 tsk
    torkad dill

Basilikakräm

  • 3 dl
    pumpafrö
  • 2 st
    citroner, zest och saft
  • 1 st
    lime, saften
  • 2 msk
    äppelcidervinäger
  • 1 kruk(or)
    färsk basilika
  • 3 dl
    vatten
  • 1 dl
    olivolja
  • 2 tsk
    salt
  • nymalen svartpeppar

Så lagar du