Rödbetspaj med gräslökskräm

Rödbetspaj med gräslökskräm

Publicerat:

Tillagningstid:

Servera med sparris och rostade mandlar.

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    smördeg, rullad
  • 250g
    färska kokta rödbetor
  • 8st
    kokta gröna färska sparrisar
  • 1dl
    créme fraiche
  • 4msk
    hackad färsk gräslök
  • ½dl
    rostade grovhackade sötmandlar
  • 1msk
    olivolja
  • 2tsk
    citronsaft

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut degen med pappret på en plåt, klipp degen i två avlånga bitar den bit som blir över kan sparas i frysen. Sätt in i ugn i ca 10 minuter.

2. Lägg créme fraiche i en bunke, dela ner rödbetorna i 1 cm stora bitar blanda samman med créme fraiche samt gräslök smaka av med salt.

3. Ta ut degen, skär ut med hjälp av en tandat kniv mitten av smördegen men låt ca 1 cm av kanterna vara. Placera ut rödbetsröran i mitten på degen och låt baka av i 10 minuter på 200 grader. Ta ut och låt svalna av.

4. Blanda samman sötmandlarna med olivoljan samt citronsaften, salt.

5. Dela pajen på 4, lägg sparrisen på tallriken häll över sötmandlarna samt lägg en paj bit bredvid.

Dela det här receptet med dina vänner!