Rödbetspaj med gräslökskräm
Publicerat:
2013-05-15Tillagningstid:
Servera med sparris och rostade mandlar.
Ingredienser
4portioner
- 250gsmördeg, rullad
- 250gfärska kokta rödbetor
- 8stkokta gröna färska sparrisar
- 1dlcréme fraiche
- 4mskhackad färsk gräslök
- ½dlrostade grovhackade sötmandlar
- 1mskolivolja
- 2tskcitronsaft
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut degen med pappret på en plåt, klipp degen i två avlånga bitar den bit som blir över kan sparas i frysen. Sätt in i ugn i ca 10 minuter.
2. Lägg créme fraiche i en bunke, dela ner rödbetorna i 1 cm stora bitar blanda samman med créme fraiche samt gräslök smaka av med salt.
3. Ta ut degen, skär ut med hjälp av en tandat kniv mitten av smördegen men låt ca 1 cm av kanterna vara. Placera ut rödbetsröran i mitten på degen och låt baka av i 10 minuter på 200 grader. Ta ut och låt svalna av.
4. Blanda samman sötmandlarna med olivoljan samt citronsaften, salt.
5. Dela pajen på 4, lägg sparrisen på tallriken häll över sötmandlarna samt lägg en paj bit bredvid.