Rödbetspicklade ägg med avokado

Tillagningstid:

ägghalvor i olika färger

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassisk amerikansk brunchrätt som fått lite mera udd med den starka såsen sriracha och lite extra krämighet med avokado. Perfekt på påskbuffén. I det här receptet ska äggen ligga i lagen i två timmar.

Ingredienser

8 portioner

  • 8 st
    ägg
  • 4 dl
    lag från inlagda rödbetor (eller egen lag se nedan)

Lag – om du vill göra det själv:

  • 3 dl
    vatten
  • 1 dl
    vitvinsvinäger
  • 3 st
    medelstora rödbetor
  • 1 tsk
    salt
  • 1 msk
    socker
  • 8 st
    äggulor från dom kokta äggen
  • 1 st
    avokado
  • 1 st
    saft och skal från en lime
  • 2 msk
    majonäs
  • 1 tsk
    dijonsenap
  • 1 tsk
    srirachasås

Till garnering:

  • ärtskott
  • sirachasalt - se recept

Så lagar du