Rödbetssallad

Rödbetssallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Helvegansk rödbetssallad som passar perfekt på julbordet. Den hemmagjorda majonnäsen lyfter rätten till en helt ny nivå.

Ingredienser

4portioner

Grönsaker till salladen

  • 2st
    rödbetor
  • 2dl
    äppelcidervinäger
  • 2dl
    vatten
  • 1st
    saltgurka
  • 2st
    kokta potatisar
  • ¼st
    purjolök

Majonnäs

  • 1dl
    sojamjölk
  • 2dl
    matolja
  • 1msk
    dijonsenap
  • 2msk
    rödvinsvinäger
  • ½tsk
    havssalt

Så lagar du

1. Koka rödbetorna i saltat vatten med skalet kvar i 60 minuter. Pilla sedan av skalet genom att försiktigt klämma bort det.

Tips: Använd diskhandskar så att du inte bränner dig.

2. Skär betan i mindre bitar och lägg i en burk med äppelcidervinäger och vatten. Låt stå i kyl över natten.

3. Skär saltgurkan ,potatisen och purjolöken i tjocka skivor.

4. Tillsätt sojamjölk, olja, dijonsenap, vinäger och havssalt i en skål. Sätt en stavmixer i botten och börja mixa på högsta hastighet. Låt staven gå upp och ner sakta, efter 10 sekunder har du en majonnäs.

5. Lyft upp rödbetorna ur lagen och låt droppa av på papper. Blanda sedan alla grönsaker med majonnäsen och smaksätt med havssalt och svartpeppar.

Dela det här receptet med dina vänner!