Rödbetssoppa med dill

Tillagningstid:

Rödbetssoppa med dill.

Publicerat:

Tillagningstid:

Rödbetor är så bra nu i säsong, vansinnigt billig mat blir det också. Med det sagt, här kommer en lika nyttig som god variant med skandinaviska smaker. Betornas smak går så fint ihop med syran från citron, krispigt äpple, pepparrot och dill. Dill är överkurs, men väldigt gott! Den här soppan är lätt värdig en härlig söndagsmiddag. Lika god varm som kall.

Ingredienser

4–6 portioner

  • 1
    lök, gul
  • 1
    purjolök, liten
  • 3 klyfta(or)
    vitlök
  • 1
    färsk ingefära, liten bit
  • 4
    rödbetor, stora
  • 4-6 kvist(ar)
    grönkål alt ca 4 dl hackad
  • 1 liter
    vatten
  • 3 msk
    äppelcidervinäger eller 1 citron
  • 2
    buljongtärningar, grönsaks
  • timjan
  • salt och svartpeppar

Pepparrotskräm

  • 2 dl
    yoghurt, tjock
  • färsk pepparrot, riven

Till servering

  • 1
    äpple
  • dill
  • pepparrot, riven
  • citronskal, rivet

Så lagar du