Rödbetssoppa på romskt sätt

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Rödbetssoppa på romskt sätt.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Soppan är känd bland ryska och polska romer för den kommer just från de länderna, men vi romer tillagar den på olika sätt just jag lagar den såsom min svärmor har lärt mig. Rödbetssoppa är bra för barn och äldre för den innehåller mycket vitaminer och energi som håller oss mätta och friska. Den här rätten av Emila Huczko heter Lolo Barsho på romanes.

Ingredienser

6 portioner

  • 1
    höna
  • 3-4
    färska rödbetor
  • 2
    stora morötter
  • 1
    palsternacka
  • 1
    liten selleri
  • 1 kruk(or)
    dill, färsk
  • 1
    lök
  • 3
    citroner
  • 1
    liten purjolök
  • ca 1 kg
    potatis, 6 st
  • 5
    lagerblad
  • vegeta
  • några svartpepparkorn
  • 250 ml
    vispgrädde
  • 1 msk
    strösocker

Så lagar du