Rödbetstarte

Tillagningstid:

Rödbetstarte.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vacker dessertpaj med citron, rödbetor och italiensk maräng.

Ingredienser

6–8 portioner

Pajskal

  • 250 g
    vetemjöl
  • 90 g
    florsocker
  • 175 g
    smör
  • 1
    ägg
  • 1
    äggula
  • 1
    citron, zesten

Smet

  • 2 ½ dl
    grädde
  • 5
    ägg
  • 200 g
    florsocker
  • 1 dl
    citronsaft
  • 1
    citron, zesten
  • 1 ½ dl
    rödbetsjuice

Italiensk maräng

  • 80 g
    äggvita (2 äggvitor)
  • 160 g
    socker
  • vatten

Betcrudité

  • betor
  • sockerlag (2 dl socker + 2 dl vatten)
  • citronjuice

Så lagar du