Rödgrön linssoppa

Rödgrön linssoppa

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktig favoritsoppa kryddad på indiskt vis. Den älskas av hela familjen.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 2dl
    gröna linser
  • 1st
    stor gul lök
  • 2msk
    olja
  • 2tsk
    garam masala
  • 1st
    5-kronas stor bit färsk ingefära
  • 10-12dl
    grönsaks- eller kycklingbuljong
  • 1burk(ar)
    krossade tomater, 400 g
  • 1burk(ar)
    kokosmjölk, 400 g
  • 2st
    stora morötter
  • 1dl
    röda linser
  • salt
  • 1påse(ar)
    babyspenat, ca 70 g

Tillbehör

  • bröd
  • matyoghurt eller turkisk yoghurt

Så lagar du

1. Skölj linserna och låt dem gärna ligga i blöt några timmar, men de kan också tillredas direkt.

2. Hacka löken och fräs den mjuk i olja. Tillsätt garam masala och låt den fräsa med mot slutet.

3. Skala ingefäran och finriv den. Tillsätt sen 10–12 dl kycklingbuljong, tomatkross, kokosmjölk och avrunna, gröna linser. Låt koka 10 minuter.

4. Skala och tärna morötterna. Tillsätt dem och de röda linserna. Fortsätt koka ytterligare ca 10-15 minuter tills linserna är mjuka. Späd med mer buljong om den verkar för tjock. Smaka av om det behövs salt.

5. Tillsätt spenaten och servera soppan med bröd och yoghurt.

Dela det här receptet med dina vänner!