Röding med citron- och dillsås

Röding med citron- och dillsås

Publicerat:

Tillagningstid:

En ljuvlig fräsch sås med smak av dill och citron gör du snabbt och enkelt. Såsen passar till alla sorters fisk.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    rödingfiléer, à 150–180 g
  • 2tsk
    salt

Citron- och dillsås

  • 3dl
    vispgrädde
  • 1
    ekologisk citron
  • 1knippa(or)
    dill
  • ca ½tsk
    salt
  • lite nymald vitpeppar

Spenatfräs

  • lite olivolja eller smör till fräsning
  • 2
    schalottenlökar, tunt skivad
  • 400g
    bladspenat

Tillbehör och garnering

  • kokt potatis
  • citronskalsstrimlor och dillvippor

Så lagar du

  1. Salta rödingsfiléerna runt om. Koka potatisen.
  2. Koka upp grädden med finstrimlat citronskal och 1 tsk pressad citronsaft. Använd gärna ett zestjärn för att strimla det fint.
  3. Koka ca 5 minuter ganska kraftigt tills den blir lite såsliknande i konsistensen. Smaka av med salt och peppar och ev lite mer pressad citron. Rör ner hackad dill.
  4. Fräs skivad schalottenlök i smör eller olja en kort stund. Tillsätt spenaten och låt fräsa tills vätskan kokat bort.
  5. Dela rödingfiléerna på hälften: Hetta upp smör i en stekpanna och stek med skinnsidan ner ca 2 minuter. Vänd och stek mycket kort på köttsidan.
  6. Servera den nystekta rödingen med spenatfräs och kokt potatis och citron- och dillsåsen.

Dela det här receptet med dina vänner!