Röding med citron- och dillsås
Publicerat:
2021-04-27Tillagningstid:
En ljuvlig fräsch sås med smak av dill och citron gör du snabbt och enkelt. Såsen passar till alla sorters fisk.
Ingredienser
4portioner
- 4strödingfiléer, à 150–180 g
- 2tsksalt
Citron- och dillsås
- 3dlvispgrädde
- 1ekologisk citron
- 1knippa(or)dill
- ca ½tsksalt
- lite nymald vitpeppar
Spenatfräs
- lite olivolja eller smör till fräsning
- 2schalottenlökar, tunt skivad
- 400gbladspenat
Tillbehör och garnering
- kokt potatis
- citronskalsstrimlor och dillvippor
Så lagar du
- Salta rödingsfiléerna runt om. Koka potatisen.
- Koka upp grädden med finstrimlat citronskal och 1 tsk pressad citronsaft. Använd gärna ett zestjärn för att strimla det fint.
- Koka ca 5 minuter ganska kraftigt tills den blir lite såsliknande i konsistensen. Smaka av med salt och peppar och ev lite mer pressad citron. Rör ner hackad dill.
- Fräs skivad schalottenlök i smör eller olja en kort stund. Tillsätt spenaten och låt fräsa tills vätskan kokat bort.
- Dela rödingfiléerna på hälften: Hetta upp smör i en stekpanna och stek med skinnsidan ner ca 2 minuter. Vänd och stek mycket kort på köttsidan.
- Servera den nystekta rödingen med spenatfräs och kokt potatis och citron- och dillsåsen.