Röding med friterad fänkål

Tillagningstid:

Röding med friterad fänkål.

Publicerat:

Tillagningstid:

En härligt vårig rätt med lätta smaker. Fänkålen tillagas på tre olika vis som ger tre helt olika smakupplevelser. Den friterade fänkålen påminner lite om bläckfisk. Servera gärna bara friterad fänkål med majonnäsen som en roligt drinktilltugg.

Ingredienser

4–6 portioner

Rödingfilé med skirat smör

  • 500 g
    rödingfilé
  • 50 g
    smält smör
  • salt och peppar

Fänkålssallad

  • 2–3
    fänkålshuvuden
  • 3 msk
    fin olivolja
  • 1
    citron, skal och saft
  • flingsalt och svartpeppar

Friterad fänkål

  • 2
    fänkålshuvuden
  • 3 msk
    vetemjöl
  • 1
    ägg
  • 3–4 msk
    panko
  • 1 liter
    frityrolja

Fänkålsmajonnäs

  • 1
    ägg
  • ½ klyfta(or)
    vitlök
  • 3
    fänkålshuvuden, dillen
  • ½ tsk
    salt
  • 1 msk
    vitvinsvinäger
  • 2–2½ dl
    neutral olja
  • 1
    citron, finrivet skal

Så lagar du