Röding med rostad pumpa

Tid:

Röding med rostad pumpa.

Tid:

Att tillaga fisk är inte svårt, men kräver lite varsamhet. Låt inte fisken gå för länge i ugnen och laga den helst på lite svag värme för bästa resultat. Röding är underbart och passar lika bra på hösten med en söt rostad pumpa som på sommaren med färskpotatis till.

Ingredienser

4 portioner

Rödingen

  • ca 1 kg
    röding, en hel liten filé per person eller ½ om filéerna är något större
  • salt och peppar
  • 50 g
    smält smör
  • 1
    citron, rivet skal
  • 3 msk
    picklade rönnbär (kapris går också bra)

Rostad pumpasallad

  • ½
    matpumpa, hokkaido
  • 2 klyfta(or)
    vitlök, finhackade
  • ½ tsk
    chiliflakes
  • 2-3 msk
    olivolja
  • 1 kvist(ar)
    rosmarin, dinhackad
  • 2 msk
    pumpafrön
  • 2 msk
    mandelspån

Örtolja

  • 2 msk
    salvia, finhackad
  • 2 msk
    bladpersilja, finhackad
  • 1
    citron, skal och saft
  • 1 dl
    olivolja
  • salt

Chevrékräm

  • 100 g
    chèvre
  • 2 dl
    crème fraiche
  • 1 msk
    rosmarin, finhackad
  • 1 msk
    olivolja, extra virgin
  • svartpeppar

Så lagar du