Röding med rostad pumpa

Röding med rostad pumpa.

Publicerat:

Tillagningstid:

Att tillaga fisk är inte svårt, men kräver lite varsamhet. Låt inte fisken gå för länge i ugnen och laga den helst på lite svag värme för bästa resultat. Röding är underbart och passar lika bra på hösten med en söt rostad pumpa som på sommaren med färskpotatis till.

Ingredienser

4portioner

Rödingen

  • ca 1 kg
    röding, en hel liten filé per person eller ½ om filéerna är något större
  • salt och peppar
  • 50g
    smält smör
  • 1
    citron, rivet skal
  • 3msk
    picklade rönnbär (kapris går också bra)

Rostad pumpasallad

  • ½
    matpumpa, hokkaido
  • 2klyfta(or)
    vitlök, finhackade
  • ½tsk
    chiliflakes
  • 2-3msk
    olivolja
  • 1kvist(ar)
    rosmarin, dinhackad
  • 2msk
    pumpafrön
  • 2msk
    mandelspån

Örtolja

  • 2msk
    salvia, finhackad
  • 2msk
    bladpersilja, finhackad
  • 1
    citron, skal och saft
  • 1dl
    olivolja
  • salt

Chevrékräm

  • 100g
    chèvre
  • 2dl
    crème fraiche
  • 1msk
    rosmarin, finhackad
  • 1msk
    olivolja, extra virgin
  • svartpeppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Tvätta och kärna ur pumpan. Skär den i tunna skivor, med eller utan skal.

3. Ringla olja i en ugnsfast form och lägg på pumpaskivor. Ringla över olja och strössla över finhackad vitlök, rosmarin, chiliflakes och flingsalt. Sätt in i ugnen i cirka 40 minuter.

4. Blanda alla ingredienser till örtoljan. Ställ åt sidan.

5. Smula chèvre i en skål och blanda med crème fraiche och rosmarin. Ringla över olivolja.

6. När pumpan är klar, sänk ugnsvärmen till 110 grader.

7. Ringla lite av det smälta smöret i en ugnsfast from. Lägg på röding med skinnsidan ner. Salta och peppra och ringla över resten av smöret.

8. Sätt in i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 48 grader.

9. Garnera fisken med hackad persilja, rivet skal av citron, örtolja och syltade rönnbär (eller kapris).

Dela det här receptet med dina vänner!