Röding med rostade primörer och salsa verde

Tillagningstid:

Röding med rostade primörer och salsa verde.

Publicerat:

Tillagningstid:

I maj månad vill man gärna frossa i primörer när de dyker upp i butiken. Färsk sparris, knipplök, rädisor... Här är en rätt som passar fint som festmåltid för två. Varsin ljuvlig fiskfilé och lätta, pigga smaker i grönsaker och salsa. Vårigt så att det förslår!

Ingredienser

2 portioner

Röding

  • ca 300 g
    röding, en hel liten filé/person eller ½ om filéerna är något större
  • salt och peppar
  • 2 msk
    smör

Rostade primörer

  • knippmorötter, små
  • 5-6
    sparrisar, gröna
  • 5-6
    rädisor
  • 4
    smålökar
  • 1
    fänkål, liten
  • 1
    majrova
  • 2-3 msk
    olivolja
  • 1
    citron
  • ca 1 msk
    flingsalt

Salsa verde

  • örter, till exempel bladpersilja, basilika och/eller mynta
  • 2
    sardeller
  • 1 klyfta(or)
    vitlök, skalade och grovhackade
  • 2 msk
    kapris
  • ½
    citron, färskpressad citronsaft samt finrivet skal
  • ½ dl
    olivolja
  • svartpeppar från kvarn

Friterad kapris

  • ½ dl
    väl avrunnen kapris
  • 1 dl
    olivolja

Så lagar du