Rödkål med rödvin, apelsin och kryddor

Tid:

En kastrull med rödkål som koks med kanel, stjärnanis och andra kryddor.

Tid:

Adam Aamans juliga version av den klassiska rödkålen. Serveras med fläsk eller anka och med karamelliserad potatis. Vegansk: Ersätt smöret med växtbaserad matfett.

Ingredienser

8 portioner

  • 1 st
    liten rödkål
  • 3 msk
    ankfett eller smör
  • dl
    balsamvinäger
  • 2 dl
    rödvin
  • 2 st
    apelsiner, gärna ekologiska, skal och saft
  • 2 dl
    honung
  • 2 st
    lagerblad
  • 1 st
    kanelstång
  • 1 st
    hel stjärnanis
  • några st
    kryddpeppar
  • 5-10 st
    nejlika
  • 1 näve
    korinter
  • 1 msk
    salt
  • svartpeppar, färskmalen

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg