Rödkålssallad med äpple och ingefära

Rödkålssallad med äpple och ingefära

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktigt fräsch sallad med fin smak av ingefära.

Ingredienser

8portioner

  • 450g
    rödkål
  • 3msk
    äppelcidervinäger
  • 1msk
    strösocker
  • 2-3tsk
    ingefära, färsk och riven
  • ¾tsk
    salt
  • 2-3st
    äpplen, t ex Aroma
  • 50g
    valnötter

Så lagar du

1. Strimla kålen mycket tunt, gärna med mandolin eller med osthyvel. Lägg den i en skål.

2. Blanda vinäger, socker, ingefära och salt och häll det över kålen.

3.Tärna äpplena och blanda ner dem i kålen. Låt stå minst 1 timme.

4. Rosta gärna valnötterna. Bryt dem i bitar och strö dem över salladen.

Dela det här receptet med dina vänner!