Rödkålssallad med rostad mandel och lingonvinägrett

Tid:

Rödkålssallad med rostad mandel och lingonvinägrett.

Tid:

Den här kålsalladen står sej väldigt länge jämfört med majonnäsbaserade sallader om du förväller kålen med salt. Saltet verkar bakteriedödande. Hållbarheten blir därmed bättre också i förhållande till sallad med rå kål. Välj dina favoriter bland kålsorterna och blanda friskt!

Ingredienser

8 portioner

  • 800 g
    kål, t ex rödkål, savoykål, vitkål, grönkål
  • 1 kruk(or)
    persilja
  • 1 msk
    salt
  • peppar
  • 3 msk
    mandelspån
  • 3 msk
    spaltvete

Lingonvinägrett

  • dl
    olivolja
  • 3 msk
    rödvinsvinäger
  • ½ dl
    rosévin
  • 1 dl
    lingon, färska eller frysta
  • salt och peppar

Så lagar du