Rödlöksmarmelad

Rödlökar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Så här enkelt gör du Surströmmingsakademiens Christina Möllers rödlöksmarmelad, ett smarrigt tillbehör till surströmmingsklämman.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    stora röda lökar
  • 3msk
    rapsolja
  • 1dl
    honung
  • 4msk
    socker
  • 1 ½msk
    balsamvinäger
  • 2krm
    salt
  • 1krm
    vitpeppar

Så lagar du

1. Skala och hacka löken.

2. Fräs löken i rapsolja i en kastrull.

3. Tillsätt honung, socker, balsamvinäger samt salt och peppar.

4. Koka ihop lökmarmeladen på medelvärme i cirka 30 minuter. Rör om då och då. Koka gärna lökmarmeladen ännu längre tid – förslagsvis 1,5 timme på låg värme. Då blir den godare.

5. Smaka av marmeladen med salt och vitpeppar.

6. Häll över i glasburk och låt svalna. Håller sig i kylen flera veckor.

Dela det här receptet med dina vänner!