Ingredienser

4portioner

  • 5dl
    vatten
  • 1dl
    strösocker
  • 1st
    kanelstång
  • 400g
    röda vinbär
  • 1st
    citron, pressad

Så lagar du

1. Gör sockerlag: Koka vatten, socker och kanel 10 minuter. Låt svalna.<br>

2. Lägg vinbär i en skål med höga kanter.<br>

3. Tillsätt sockerlag men spara en liten skvätt, mixa med stavmixer.<br>

4. Sila och pressa ut allt fruktkött från skalen med en slickepott.<br>

5. Smaka av med citron och ev florsocker. Späd med mer sockerlag om du önskar.<br>

Servering:

Soppan serveras varm eller kall med vaniljglass. Om du serverar den kall, mixa gärna med krossad is och toppa med mousserande vin innan servering. En krispig kaka är gott till.

Dela det här receptet med dina vänner!