Rödvinspocherad torsk med svamp och skinka

Tid:

Rödvinspocherad torsk med svamp och skinka.

Tid:

En festlig och ändå lätt varmrätt med mycket smak. Fast vit fisk trivs utmärkt med rött vin både i såsen och i glaset.

Ingredienser

4 portioner

  • 4 dl
    rött vin
  • 2 dl
    hönsbuljong av tärning eller koncentrerad fond
  • några timjankvistar
  • 5-6 st
    svartpepparkorn
  • en nypa salt
  • 4 x 150 g
    torskrygg eller en stor torskfilé, eller annan vit fast fisk som hälleflundra eller marulk (msc-märkt)
  • 2 msk
    rumsvarmt smör till såsen
  • 4-6 st
    skivor parmaskinka
  • 250-300 g
    skogschampinjoner eller portabello
  • 2 msk
    rapsolja
  • 2-3 msk
    smör
  • 1-2 msk
    pressad citronsaft
  • salt
  • 150 g
    färsk spenat

Så lagar du