Rombrûlée

Rombrûlée

Publicerat:

Tillagningstid:

En mycket lättgjord och läcker dessert. Den kan serveras precis som den är eller med bär, t ex hjortron, hallon, jordgubbar eller björnbär.

Ingredienser

6portioner

  • 6st
    äggulor
  • 1dl
    strösocker (+ 3msk till karamellisering)
  • 5-6msk
    rom
  • 4dl
    vispgrädde

Tillbehör

  • bär (t ex hallon, hjortron, jordgubbar eller björnbär)

Verktyg

  • brännare

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Vispa samman gulor, 1 dl strösocker, rom och vispgrädde. Du ska inte vispa för mycket. Låt stå en stund tills sockret löser sig.
  3. Häll smeten i ugnssäkra portionsformar.
  4. Grädda på gallret mitt i ugnen 35–40 minuter eller tills de stannat. En vid form går fortare att grädda. Låt dem kallna helt. Kan gärna förberedas dagen före.
  5. Strö över socker, ca ½ msk på varje form. Karamellisera sockret med en brännare. Servera precis som den är eller med bär.

Dela det här receptet med dina vänner!