Rombrûlée
Publicerat:
2022-04-08Tillagningstid:
En mycket lättgjord och läcker dessert. Den kan serveras precis som den är eller med bär, t ex hjortron, hallon, jordgubbar eller björnbär.
Ingredienser
6portioner
- 6stäggulor
- 1dlströsocker (+ 3msk till karamellisering)
- 5-6mskrom
- 4dlvispgrädde
Tillbehör
- bär (t ex hallon, hjortron, jordgubbar eller björnbär)
Verktyg
- brännare
Så lagar du
- Sätt ugnen på 125°.
- Vispa samman gulor, 1 dl strösocker, rom och vispgrädde. Du ska inte vispa för mycket. Låt stå en stund tills sockret löser sig.
- Häll smeten i ugnssäkra portionsformar.
- Grädda på gallret mitt i ugnen 35–40 minuter eller tills de stannat. En vid form går fortare att grädda. Låt dem kallna helt. Kan gärna förberedas dagen före.
- Strö över socker, ca ½ msk på varje form. Karamellisera sockret med en brännare. Servera precis som den är eller med bär.