Romsk höns- och klimpsoppa

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Romsk höns- och klimpsoppa

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Till soppan serveras ett gott bröd liknande ungerska langos. Smaklig spis!

Ingredienser

4 portioner

Romsk höns- och klimpsoppa

  • 5 liter
    vatten
  • 1 st
    höna (eller hel kyckling)
  • 1 bit(ar)
    rotselleri, 10cm bred
  • 2 st
    morötter
  • 6-7 st
    potatisar
  • 1 st
    palsternacka
  • 1 st
    persiljerot
  • ½ st
    purjolök
  • 1 st
    lök
  • 3 st
    tärningar hönsbuljong
  • 2 tsk
    chiliflingor (efter önskemål)
  • 1 dl
    passerade tomater
  • några kvist(ar)
    bladpersilja
  • efter smak
    allkrydda
  • efter smak
    salt

Klimpsmet

  • vetemjöl, strö till smeten har tjocknat
  • 2 st
    ägg
  • 2 tsk
    salt
  • 3 dl
    vatten

Romskt friterat bröd

  • 7-8 dl
    vetemjöl
  • 5 dl
    mjölk
  • 50 g
    jäst
  • 5 tsk
    salt
  • olja till fritering

Så lagar du