Romsk ostkaka - Saviako

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Romsk ostkaka - Saviako.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

En klassisk romsk ostkaka, gjord enligt gammalt familjerecept, med en riktigt tunn deg som dras ut och fylls med hemmagjord ost, russin socker och smör. Krispig yta med krämig fyllning. Komponerad av av Zaneta Milanson för Kiravas - vi lagar mat.

Ingredienser

20 portioner

  • 8 dl
    vetemjöl
  • 1 msk
    salt
  • 2
    ägg
  • dl
    ljummet vatten

Osten

  • 3 liter
    filmjölk
  • 2 dl
    strösocker
  • 1 tsk
    vaniljsocker
  • 2
    äggulor
  • ½ dl
    vispgrädde
  • 150 g
    smält smör
  • 1 dl
    blötlagda russin

Så lagar du