Romska köttfärsbiffar med stekt potatis

Köttfärsbiffar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det här receptet på kryddiga köttfärsbiffar med smak av chili är komponerat av Jeanette Bessik för Kiravas - vi lagar mat.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    nötfärs
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1
    lökar
  • efter smak
    sambal oelek
  • 3
    ägg
  • 3msk
    ströbröd
  • salt och peppar
  • potatis

Så lagar du

1. Hacka upp lök och vitlök i små bitar.

2. Lägg i köttfärsen i en bunke.

3. Lägg i löken i bunken i köttfärsen blanda med salt och peppar.

4. Blanda ner 3 ägg och 3 msk ströbröd. Tillsätt sambal oelek efter smak.

5. Lägg plastfolie på köttet och banka med en slev tills köttfärsen blir platt.

6. Potatisen ska skalas och skäras i små bitar.

7. Stek eller fritera potatisen i en stekpanna med olja tills de får en gyllenbrun färg, tänk på att skära potatisarna i väldigt små bitar så att de steks igenom.

8. Förberedd en stekpanna med olja och smör och stek köttfärsbiffarna.

Servera med stekta grönsaker, hackad rå lök, en god bearnaise och gräddfil.

Dela det här receptet med dina vänner!