Rondans lockelse – Älgfilé med rotfrukter, portvinssås, kantareller och ostchips

Älgfilé med rotfrukter, portvinssås, kantareller och ostchips.

Publicerat:

Ingredienser

Rostade rotsaker

  • 3-4 st
    morötter i varierande färger
  • 1-2 st
    palsternackor
  • 2-3 st
    potatisar
  • 2-3 st
    vitlöksklyftor
  • ett par kvistar timjan
  • 1/2
    citron
  • salt och peppar
  • 2 msk
    rapsolja

Sidfläsk, svamp och älgfilé

  • rökt sidfläsk
  • gula kantareller
  • älgfilé
  • timjan
  • vitlök
  • några droppar citron
  • salt och peppar
  • olja
  • smör

Svartvinbärssås

  • 2 st
    små morötter
  • 2 st
    schalottenlökar
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 8-10 st
    vitpepparkorn
  • färsk timjan
  • färsk persilja
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 0,5 liter
    svartvinbärsvin
  • 0,3 liter
    kalvfond
  • 0,2 liter
    viltfond
  • 1 msk
    maizena
  • vatten
  • 3 msk
    smör

Så lagar du