Roségranité med hallon och timjan

Bild på roségranite med hallon och timjan

    Publicerat:

    Den är lyxigare än isglass men enklare att röra ihop än en sorbet. Granité är en isig liten dessert som härstammar från Sicilien och passar bra att bjuda då man annars hade serverat en drink. En granité kan man svänga ihop på några minuter och slänga i frysen – redo att imponera på gästerna. Den kan formas så att den funkar som en mellanrätt när “smakpaletten” behöver rensas. Den passar också till dessert med lite extra sötma och coola tillbehör, eller som en läskande fryst drink när vi kan börja njuta av den första värmen. En granité kan toppas upp med lite bubbel om man vill göra en festligare variant.

    Ingredienser

    4 - 6portioner

    • 0,5dl
      socker
    • 1dl
      vatten
    • 2dl
      rosévin
    • 2msk
      färskpressad citronsaft
    • 200g
      hallon
    • 1msk
      timjanblad

    Så lagar du

    1. Koka en sockerlag av socker och vatten. Låt svalna.
    2. Häll på rosévin och färskpressad citronsaft.
    3. Mixa hallon till en puré. Sila bort kärnorna om du vill.
    4. Blanda ihop alla ingredienser.
    5. Frys blandningen i en låg, vid form.
    6. Rör in lite luft i blandningen varannan timme för att få iskristaller.
    7. Skopa upp i fina glas och servera.

       

     


     

    Dela det här receptet med dina vänner!