Rosgelé

Rosgelé med rosa och gula rosor i förgrunden.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här gelén kan användas som marmelad till ost men passar allra bäst som dekoration till tårtor och bakverk. Plocka de doftrikaste rosorna till det här receptet, det är de som smakar mest.

Ingredienser

  • 8
    gelatinblad
  • ½liter
    vatten
  • ½liter
    äppelmos
  • 2dl
    socker
  • 1-2
    citroner, saften
  • 1kvist(ar)
    mynta
  • 8dl
    rosenblad

Så lagar du

1. Blötlägg gelatinet.

2. Koka upp vatten, socker och äppelmos. Ta av plattan och tillsätt gelatinet.

3. Tvätta rosenbladen i kallt vatten och lägg i kastrullen. Pressa över citronsaft.

4. Låt blandningen svalna före du häller över den i väl rengjorda burkar. Lägg gärna några rosenblad innan du sätter på locket, de sjunker ner lite i gelén och ser vackert ut.

5. Sätt burkarna i kylskåp. Det tar några timmar för gelén att stelna.

Tips

Gelén tar färg av rosorna, så använd röda rosor till en röd gelé eller vita till en färglös. Vill du använda gelén till tårtdekoration? Värm den försiktigt och häll över kakan när den blivit flytande.

Dela det här receptet med dina vänner!