Rosmarinkyckling med ugnsrostade körsbärstomater

Rosmarinkyckling med ugnsrostade körsbärstomater.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ehud ”Udi” Tzvieli firar den judiska högtiden Yom Kippur med en väldoftande kycklingrätt.

Ingredienser

4portioner

  • 6st
    kycklinglår (eller kycklingklubbor)
  • 150g
    ankbröst (eller kalkonbacon)
  • 2
    lökar, skalade och skurna i mellanstora skivor
  • 5msk
    olivolja
  • ½
    kopp Martini Bianco eller Vermouth
  • 3-4kvist(ar)
    rosmarin
  • malen svartpeppar
  • flera
    vitlöksklyftor, oskalade
  • salt
  • körsbärstomater av bra kvalité
  • flingsalt
  • olivolja

Så lagar du

1. Börja med att hetta upp olja i kastrullen. Stek ankbröstet eller kalkonbacon först och sen lägg till kycklingklubborna och stek tills de får gyllene färg på båda sidorna.

2. Ställ kycklingarna vid sidan på en separat tallrik. Lägg löken i kastrullen, stek 10 minuter på medelvärme tills löken får en genomskinlig färg. Lägg kycklingarna i kastrullen igen och häll i Martini eller Vermouth.

3. Rör om i grytan. Tillsätt rosmarin, pepparkorn, salt och vitlök, sänk värmen och ha locket på. Koka i 40 minuter till en timme.

Ugnsrostade körsbärstomater

1. Låt tomaterna hänga kvar på kvisten och lägg kvisten på ett bakplåtspapper i en ugnsform.

2. Pensla alla tomaterna med olivolja. Strö över lite flingsalt på varje tomat.

3. Rosta i ugnen på 110 grader i ca 2 timmar.

Dela det här receptet med dina vänner!