Rostad aubergine med röda linser

Rostad aubergine med röda linser

Publicerat:

Tillagningstid:

Maximillian Lundin dukar upp för vegansk tapas.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    aubergine
  • 1st
    gul lök
  • ½dl
    röda linser
  • 1st
    citron
  • 1tsk
    havssalt
  • 2krm
    gurkmeja

Så lagar du

1. Skär aubergine i små bitar och lök i grova bitar. Bryn i olja i en mindre kastrul i 5-7 minuterl.

2. Koka upp de röda linserna i en kastrull med 1 liter vatten. Sila bort vattnet direkt och fyll på med nytt vatten i grytan så att det precis täcker linserna. Koka linserna i 10 minuter under lock på medelvärme. Lägg linserna i aubergingrytan och stavmixa ihop röran. Smaksätt med pressad citronsaft.

3. Servera med rostade potatisar eller majschips.

Dela det här receptet med dina vänner!