Rostad aubergine med thaidressing

Rostad aubergine med thaidressing.

Publicerat:

Tillagningstid:

Aubergine! Finns det en ljuvligare grönsak! När den rostats eller grillats har den en underbart krämig konsistens med fantastiska toner av något sött, liksom ”köttigt” och lite rökigt som gör sig utmärkt med en frisk och syrlig dressing. Drivor och koriander och mynta på det och en succérätt är född! Ät som plock på en buffé eller servera till en grillad köttbit till exempel. Med ett stekt ägg till blir det en toppenlunch.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 1
    aubergine

Marinad

  • 1msk
    fisksås
  • 2msk
    limejuice
  • 1tsk
    råsocker
  • 1tsk
    sesamolja
  • ½
    röd chili, finhackad
  • 1kruk(or)
    mynta
  • 1kruk(or)
    koriander

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Tärna aubergine i knubbiga tärningar och lägg på en plåt. Ringla över rapsolja och strö över salt. Rosta aubergine i ugnen i cirka 20 - 25 minuter eller tills den fått färg.

3. Blanda under tiden ihop marinaden och rör om tills sockret löst sig.

4. Häll marinaden över den varma auberginenen. Lägg upp på ett fat och strö över mynta och koriander.

Tips

Vill du göra rätten utan fisk? Det finns vegetarisk fisksås att köpa! Fråga i din butik eller beställ på internet.

Dela det här receptet med dina vänner!