Rostad blomkål med citron och mandel

Rostad blomkål med citron och mandel

Publicerat:

Tillagningstid:

Rostad blomkål är lite sötare, lite mer smakrik och framförallt så mycket godare!

Ingredienser

  • 1st
    blomkålshuvud
  • ½st
    citron (skalet och saften)
  • 3-4msk
    olivolja
  • salt och peppar
  • ½dl
    skållade mandlar
  • några kvistar färsk timjan

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Bryt blomkålen i buketter och lägg på en plåt. Blanda ihop saften från citronen, citronskal, olivolja, salt och peppar och håll över blomkålsbuketterna.

3. Tillsätt timjan och blanda om med händerna. Sätt in i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills de fått fin färg.

4. Rosta mandlarna i en het, torr stekpanna. Hacka dem grovt och blanda ner med blomkålen. Smaka av med flingsalt.

Dela det här receptet med dina vänner!