Rostad blomkålsdip

Rostad blomkålsdip.

Publicerat:

Tillagningstid:

Rostningen tar fram nya smaker i blomkålen. Det här receptet blir riktigt krämigt och gott!

Ingredienser

6portioner

  • 700g
    blomkål
  • 1
    citron
  • 80g
    färsk spenat
  • 2dl
    turkisk yoghurt
  • olja
  • salt och peppar

Till servering

  • fröer till topping
  • grönsaksstavar, chips, fröknäcke, kex etc

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250 grader vanlig ugn eller 225 grader varmluft.

2. Skiva blomkål och citron, lägg på bakpappersklädd plåt, salta, peppra, ringla på olja.

3. Rosta gyllene, det tar 15-20 minuter. Låt svalna något. Mixa med resterande ingredienser, smaka av med salt, peppar och citron.

4. Toppa med något du gillar. Du kan också toppa dippen med de rostade citronskivorna.

Tips

Mixa ner en god ost eller krydda tex timjan. Använd gärna örtsalt istället för vanligt salt. Till topping kan du välja till exempel pumpa-, sesam- och solrosfrö och rostade nötter.

Dela det här receptet med dina vänner!