Rostad hokkaidopumpa

Tillagningstid:

Rostad hokkaidopumpa

Publicerat:

Tillagningstid:

Hokkaidopumpan är en pumpa som går att laga till med skalet på. Allra godast är den rostad i ugnen. En perfekt nyttig, matig grönsak som går att kombinera med oändligt många smaker. Själv gillar jag när den matchas med chili och örter.

Ingredienser

4 portioner

  • 1
    hokkaidopumpa, ca 1 kg
  • 3-4 msk
    olivolja
  • ca 1 msk
    färsk rosmarin, finhackad
  • 1 tsk
    chiliflakes
  • 2
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk
    flingsalt
  • 150 g
    chèvre
  • 1
    citron, zesten
  • ½ dl
    rostade pinjenötter
  • ca 150 g
    grönkål
  • 2 msk
    olivolja extra virgin
  • 1 tsk
    flingsalt

Så lagar du