Rostad kronärtskockspuré med risotto, skockablad och gröngul sallad

Tillagningstid:

Rostad kronärtskockspuré med risotto, skockablad och gröngul sallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

En vacker kronärtskocksmiddag med puré på skockahjärta och vita bönor samt bladen att dippa med!

Ingredienser

4 portioner

Kronärtskockor

  • 4
    kronärtskockor
  • 1
    gul lök, i stora bitar
  • 1
    morot, skalad i stora bitar
  • 1 tsk
    korianderfrön, hela
  • ½ dl
    vitvinsvinäger
  • 1 dl
    olivolja
  • 2 tsk
    havssalt

Risotto

  • 400 g
    risotto ris, Carnaroli el Arborio
  • 1 msk
    kallpressad rapsolja
  • buljongen från skockorna
  • 1
    citron
  • 2 msk
    tahini
  • havssalt
  • svartpeppar från en kvarn

Gröngul sallad

  • 1
    näve grönkål
  • 2
    gulbetor, skalade
  • 2 msk
    pumpafrö
  • 1 tsk
    rödvinsvinäger
  • 1 tsk
    olivolja
  • ¼ tsk
    havssalt

Rostad kronärtskockpuré

  • 1 burk(ar)
    vita bönor, kokta
  • hjärtan från de kokta skockorna
  • 1
    vitlöksklyfta
  • ½ tsk
    havssalt
  • 1 msk
    neutral olja
  • 1 dl
    havregrädde

Tillbehör

  • 1
    citron, delad i klyftor

Så lagar du