Rostad mandelkubb med hjortron och citronsorbet

Rostad mandelkubb med hjortron och citronsorbet.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vi tar en av de mest klassiska svenska kakorna och bygger om den till en enkel dessert med massa smak och härlig textur.

Ingredienser

4portioner

  • 1paket
    mandelkubb
  • 1dl
    vispgrädde
  • 1
    äggula
  • 100g
    brynt smör
  • 1msk
    mandellikör

Till servering

  • 1paket
    citronsorbet
  • 2dl
    lättvispad grädde
  • 1dl
    hjortronmylta (eller annan hemkokt sylt)

Så lagar du

  1. Bryt ner hälften av mandelkubben i grova bitar och rosta i ugnen med smör på 200 grader.
  2. Kör resterande mandelkubbar i matberedare tills det har blivit ett fint pulver.
  3. Mixa i äggulan och brynt smör, varm grädde och amaretto. Om det blir för tjockt droppa i lite varmt vatten tills det emulgerar och blir tjockt krämigt.

Vid servering

  1. Sätt ihop desserten genom att lägga mandelkräm i botten av ett glas. Fortsätt med en kula sorbet, hjortronen och den rostade mandelkubben.
  2. Avsluta med lättvispad grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!