Rostad paprika med bulgur och citronskal

Rostad paprika med bulgur och citronskal

Publicerat:

Tillagningstid:

Maximillian Lundin dukar upp för vegansk tapas.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    röda paprikor
  • 1dl
    fullkornsbulgur
  • 1st
    citron
  • 4msk
    solrosfrön
  • 4msk
    kapris
  • 1st
    blad grönkål
  • flingsalt och olivolja

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 220 grader. Dela paprikor på längden och ta bort kärnorna. Gnid in med olja. Rosta i 30 minuter. Ta ut och låt svalna.

2. Koka bulgur enligt förpackningen. Stek solrosfrön och kapris mörkbruna i en panna. Lägg på en skärbräda och hacka grovt med en kniv. Riv skalet på en citron och blanda med bulgur. Riv grönkålen från stocken och hacka grovt. Vänd ner i bulguren. Smaksätt med nästan all rostad solrosfrö och kapris.

3. Skär paprikorna i mindre bitar. Lägg paprikorna i botten på ett fat, lägg bulgur i mitten och toppa med det sista frö- och kaprissmulet.

Dela det här receptet med dina vänner!