Rostad paprikasoppa
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
”Jag lagade rostad paprikasoppa och den blev jättegod! Färggrann och varm i det kalla vädret.” - Gunilla Vesterlund, Go'kväll-tittare.
Ingredienser
4portioner
- 6sttomater
- 1stgul lök
- ½stcitron
- 2klyfta(or)vitlök
- 1mskflytande chipotle (eller 1 tsk torkad krydda)
- 2ströda paprikor
- 2dlvitt vin
- ½-1mskhonung
- 2mskgrönsaksbuljöng
- salt & peppar
- 5stisbitar
- 4mskfinhackad färsk mynta
Så lagar du
1. Sätt ugnen på grill, 250 grader. Lägg paprikorna på en plåt och rosta dem högt upp i ugnen så att de blir brunsvarta runt om. Lägg dem i en plastpåse och knyt om. Låt vila i 20 minuter, dra sedan försiktigt av skalet och rensa bort alla kärnor. Skär paprikaköttet i breda remsor.
2. Skär tomaterna i kvartar.
3. Skala löken, gurkan och och vitlöken och skär den i bitar.
4. Lägg alla ingredienser utom myntan i en matberedare och pressa över saften av en citron. Kör i matberedaren till en nästan slät soppa.
5. Häll upp i soppskålar, strö över hackad mynta och servera genast.