Rostad paprikasoppa med lätt chilisting

Rostad paprikasoppa med lätt chilisting

Publicerat:

Tillagningstid:

En mustig soppa med lätt sting av chili blir en värmande smakstart.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    stora röda paprikor
  • 1st
    gul lök
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1msk
    smör
  • 1burk(ar)
    krossade tomater
  • 2msk
    tomatpuré
  • 4dl
    grönsaksbuljong
  • 400g
    cannellinibönor
  • salt, peppar, chiliflakes

Till servering

  • 75g
    fetaost
  • 1skiva(or)
    surdegsbröd
  • olivolja

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225°. Halvera och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalen uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn i ca 20 minuter eller tills skalen fått ordentlig färg och blivit lite bubbliga. Tag ut, låt paprikan svalna lite och dra av skalet.

2. Fräs hackad lök och vitlök i smör i en kastrull. Häll i de krossade tomaterna, tomatpuré, paprikorna i bitar och låt puttra ca 10 minuter. Häll på grönsaksbuljong och de sköljda bönorna och låt puttra cirka 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.

3. Skär bort kanterna på brödet och smula det i små bitar. Rosta brödbitarna i het stekpanna i lite olivolja tills de blir krispiga och får lite färg.

4. Strö över smulad fetaost och brödkrutonger vid serveringen.

Dela det här receptet med dina vänner!