Rostad paprikasoppa

Ett skål med paprikasoppa, med tillbehör runt om: grönsaker, bröd en chili och en sked.

Publicerat:

Tillagningstid:

”Jag lagade rostad paprikasoppa och den blev jättegod! Färggrann och varm i det kalla vädret.” - Gunilla Vesterlund, Go'kväll-tittare.

Ingredienser

4portioner

  • 6st
    tomater
  • 1st
    gul lök
  • ½st
    citron
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1msk
    flytande chipotle (eller 1 tsk torkad krydda)
  • 2st
    röda paprikor
  • 2dl
    vitt vin
  • ½-1msk
    honung
  • 2msk
    grönsaksbuljöng
  • salt & peppar
  • 5st
    isbitar
  • 4msk
    finhackad färsk mynta

Så lagar du

1. Sätt ugnen på grill, 250 grader. Lägg paprikorna på en plåt och rosta dem högt upp i ugnen så att de blir brunsvarta runt om. Lägg dem i en plastpåse och knyt om. Låt vila i 20 minuter, dra sedan försiktigt av skalet och rensa bort alla kärnor. Skär paprikaköttet i breda remsor.

2. Skär tomaterna i kvartar.

3. Skala löken, gurkan och och vitlöken och skär den i bitar.

4. Lägg alla ingredienser utom myntan i en matberedare och pressa över saften av en citron. Kör i matberedaren till en nästan slät soppa.

5. Häll upp i soppskålar, strö över hackad mynta och servera genast.

Dela det här receptet med dina vänner!